Zijn kappersproducten 'beter' dan producten van een drogist? En waarom zijn ze duurder?

Gepubliceerd op 10 augustus 2021 om 14:22

Vraag jij je af waarom je voor producten bij de kapper meer betaald dan als je het bij de drogist of supermarkt koopt? Dit ga ik aan je uitleggen!

Hoe zit het met de ingrediënten? 

De ingrediënten van de producten van de drogist/supermarkt verschillen met die van de kapper. In de producten van de drogist/supermarkt zit veel water en goedkopere ingrediënten zoals goedkope siliconen en sulfaten. Dit betekent niet dat in de producten van de kapper geen siliconen en sulfaten zitten, maar deze zijn kwalitatief beter, wateroplosbaar of er zit maar weinig van in. De professionele haarindustrie gebruikt vaak kwalitatief betere ingrediënten. Deze ingrediënten zijn vaak schaars, moeilijk te winnen en worden in een laboratorium verbeterd. Zo krijgen ze de perfecte werking voor jouw haar. Al het onderzoek en de productie kost dus meer geld dan het produceren van de goedkopere ingrediënten in de haarproducten van de drogist/supermarkt.

Dit verklaart niet alleen het prijsverschil, maar maakt ook duidelijk waarom producten van de kapper beter werken dan de producten van de drogist/supermarkt.

De concentratie verschillen

De hoogwaardige ingrediënten waar ik het hierboven over had, zitten soms ook wel in producten van een drogist/supermarkt. Echter zit hier maar een klein percentage van in, zo weinig dat het niet altijd effect heeft. Professionele haarproducten daarentegen bevatten veel hogere concentraties van de werkzame stoffen. Dit maakt het product niet alleen een stuk beter, maar ook effectiever. 1 druppel van een shampoo van de kapper doet veel meer dan 1 druppel van een shampoo van de drogist/supermarkt. Je hoeft uiteindelijk dus ook minder snel een nieuw product te kopen!

De pH-waarde is belangrijk

Ook de pH-waarde van je haarproducten is van belang voor je haar. Een verkeerde waarde kan voor haarproblemen zorgen. Wanneer je haarproducten gebruikt, mengt de pH-waarde van het product met de waarde van je haar en hoofdhuid. Hierdoor verandert uiteindelijk de pH-waarde van je haar en dit kan nadelige gevolgen hebben als deze te hoog of te laag is geworden. Bij een te hoge pH-waarde neemt de negatieve energie in je haar toe, worden haarschubben zacht en gaan ze open staan. Bij een goede pH-waarde is er een neutrale lading. De haarschubben trekken dan meer samen en worden weer strakker. De juiste pH-waarde zorgt dus voor gezond haar en een gezonde hoofdhuid. 

Conclusie 

De producten van de kapper doen hun werk dus beter, kijk nog maar eens naar de voordelen:

> kwalitatief betere ingrediënten

> hogere concentraties

> de juiste pH-waarde

Je betaalt er meer voor, maar je kunt er ook langer mee doen. Dat maakt de prijs van professionele haarproducten in verhouding soms alsnog gelijk aan de producten van de drogist/supermarkt.

Kappersproducten zijn beter dan de producten van de drogist/supermarkt: feit

Wil jij na dit gelezen te hebben overstappen naar professionele haarproducten? Neem dan contact met mij op!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.