Vet haar. Hoe komt dat? En wat kan je eraan doen?

Gepubliceerd op 27 oktober 2021 om 14:32

Vet haar is allesbehalve wenselijk. Het voelt smerig aan en staat onverzorgd. Tenzij je de wetlook omarmd, natuurlijk. We geven vaak onze shampoo de schuld, maar wist je dat je hier zelf ook een groot aandeel in hebt?

Oorzaken van vet haar:

> je wast het te vaak.

Huh, vet haar is toch het teken dat je het juist moet wassen? Ik snap je verwarring, maar je haar te vaak wassen zorgt ervoor dat de olieproductie van je hoofdhuid overuren maakt. Bij iedere wasbeurt spoel je namelijk deze haaroliën het doucheputje in waardoor je haar iedere dag extra veel olie produceert. Met vette lokken tot gevolg.

> je zit teveel aan je haar.

Vaak doe je het onbewust, waardoor het ook moeilijk is om af te leren. Je handen lijken misschien schoon en droog, maar op je vingertoppen zit een olielaagje dat je op deze manier in je haar verspreidt.

> je borstelt je haar te vaak.

Je haar borstelen stimuleert de productie van olie op je hoofdhuid. Op het eerste oog ziet je haar er mooi en glanzend uit, maar als je je haar te vaak kamt, wordt het juist eerder vet. 

> je kam zit vol met haar of is niet schoon.

Ook het haar dat op je kam is blijven zitten, is vettig en dat wordt heel gemakkelijk doorgegeven op je hoofdhaar. Haal je haar na elke kambeurt uit je borstel/kam en maak dit ''schoon'' met je handdoek die je toch al bij de was wilde gooien.

> je gebruikt verkeerde haarproducten.

Sommige producten zijn nu eenmaal niet geschikt voor jouw haar. Ga eens op zoek naar nieuwe producten en blijf weg van producten die je 'glanzend haar' beloven. Die bevatten vaak extra olie en zijn eerder geschikt voor droog haar. Wanneer je krullen hebt, kunnen 'te vette' producten je krullen bijvoorbeeld verzwaren. Vooral mensen met fijn haar moeten opletten met welke producten ze gebruiken, want dun haar ziet er al snel vet uit.

Gebruik jij de producten van een supermarkt of drogist dan zitten daar vaak siliconen en sulfaten in deze zorgen er voor dat je haar direct na het wassen er goed uit ziet, maar in een mum van tijd vet wordt.

 

 

Product tips bij vet haar.

KIS Cleansing Volume Shampoo

Verwijdert op een milde manier het overtollige sebum (vet) van hoofdhuid en haar met als resultaat langdurige volume. Droogt hoofdhuid en haar niet uit en tast de kleur niet aan. Verwijdert ongewenste mineralen en zouten uit het haar (na contact met chloor, zout of hard water)

KIS Cleansing Pro-Dry Shampoo

Allereerst is het een effectieve cleansing en refreshing spray: de snelle en makkelijke manier om je haar tussen twee wasbeurten op te frissen. De spray absorbeert direct de natuurlijke talg bij de haaraanzet. Het haar krijgt meer volume en voelt weer licht en luchtig aan. Een ideaal product voor elk type haar, zeker als het snel vet of futloos is.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.